Начало Новини Карта на сайта
 English
 Русский
Начална страница / Новини 22 July 2024 
Сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по проект на „Туристстрой – Царацово“ ЕООД

Сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по проект на „Туристстрой – Царацово“ ЕООД

 

На 10.04.2023 г. между „Туристстрой - Царацово“ ЕООД и Министерство на иновациите и растежа беше сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по одобрен проект на дружеството № BG-RRP-3.004-1856 „Технологична модернизация в предприятието“, финансиран по Програмата за икономическа трансформация към Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), финансиран от Европейския Съюз.

 

Общата цел на проекта е повишаване на конкурентоспособността на „Туристстрой – Царацово“ ЕООД чрез цифровизация на производствените процеси и разширяване на производствения капацитет.

 

Специфичните цели на проекта са: (1) Създаване на условия за растеж и развитие на „Туристстрой – Царацово“ ЕООД чрез придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на производствените процеси с оглед разширяване на производствения капацитет и повишаване на ефикасността на производствените процеси; и (2) Успешно възстановяване на „Туристстрой – Царацово“ ЕООД от негативните икономически и социални ефекти в следствие от COVID-19 пандемията.

 

Общият размер на проекта е 1 398 931,00 лв., от които 699 465,50 лв. (50%) е размерът на безвъзмездната финансова помощ.

 

„Туристстрой-Царацово“ ЕООД е модерно производствено предприятие с основна дейност производство на изделия и конструкции от листова ламарина с приложение в строителството. В рамките на проекта, дружеството планира да закупи модерно, дигитално управлявано производствено оборудване и специализиран софтуер, които ще допринесат за цифровизация на производствените процеси и за разширяване на производстения капацитет на фирмата.

 

По проекта се предвижда внедряването на следното производствено оборудване и софтуер: 

1) АВТОМАТИЗИРАНА СИСТЕМА, състояща се от механична преса с пневматичен съединител, индустриален робот за зареждане на детайла, автоматизирана система за зареждане и разтоварваща станция - 2 бр.

2) РОБОТИЗИРАНА СТАНЦИЯ за зареждане и разтоварване на заготовки - 2 бр.

3) СПЕЦИАЛИЗИРАН СОФТУЕР за компютърно проектиране (CAD софтуер) - 1 бр.

 

Инвестициите по проекта ще допринесат за постигане на по-висока производителност и повишаване на производствения капацитет, повишаване ефективността на производствените процеси, намаляване на производствените разходи и постигане на пазарно предимство.

 

Изпълнението на проекта ще допринесе за успешното възстановяване на икономическия потенциал на „Туристстрой – Царацово“ ЕООД от периода преди COVID-19 пандемията и до създаване на условия за растеж и развитие на предприятието чрез цифровизация на производствените процеси и разширяване на производствения капацитет.


Още новини:
 

Всички права запазени от "Туристстрой - Царацово" ЕООД ®
Дизайн и изработка SunriseStyle.com